HPE Blade veya Rack sunucuların uzaktan yönetimi için ILO kullanılmaktadır. Genel kabul görmüş uzaktan bağlantı (Remote, RDP, vs..) methodları çalışmadığı zaman, BIOS seviyesinde ki işlemlerde veya sunucuların shutdown /restart yapılabilmesi için ILO, tüm sistem yöneticilerinin vazgeçilmezidir. Local hesaplar yerine Active Directory entegrasyonu yapılarak oturum açabilecek kullanıcılar için yetkilendirmeler daha kolay yönetilebilir. Aşağıdaki adımları kullanarak bu entegrasyonu yapabilirsiniz. Öncelikle ILO'da oturum…
Category Archives HPE
2013 yılında HP tarafından geliştirilen OneView veri merkezinde ki kaynakları kolay bir şekilde yönetebilmek için tasarlanmış bir yazılımdır.HP OneView, kullanışlı arayüzü ve standart işlemleri basitleştiren otomatik zeka özelliği ile BT yöneticilerinin üretkenliğini artırıyor ve veri merkezlerinde en yaygın kullanılan temel işlemleri hızlandırıyor. İnternette yer alan haberlere göre, 30 farklı veri merkezinden elde edilen veriler kullanılıp ve bu merkezleri işleten 150 sektör…
Colocation hizmeti almış olduğumuz veri merkezinde Storage olarak All Flush olan 3PAR 8450'yi kullanıyoruz. İlk kurulduğu anda Local hesaplar ile yönetilen cihaz, LDAP entegrasyonunu desteklemektedir. 3PAR konsolu üzerinde oturum açıp LDAP bölümüne giriyorsunuz. Actions menusunden Create diyerek LDAP bilgilerini giriyoruz. Directory Service olarak Active Directory seçiyoruz. Acocounts DN bölümüne yetkilendirmek istediğiniz kullanıcıların bulunduğu OU'nun DN bilgisini giriyorsunuz. -Account object class…
Data Center projesi kapsamında Hewlett Packard Enterprise (HPE)'nin ürünlerini kullanmaya başladık. Mimari içerisinde HP C7000 şase içerisinde half blade'ler, 3PAR All Flush SSD Storage ve Cold Backup için de StoreOnce 5100 kullanılmaktadır. Toplam yönetilen kapasite kabataslak olarak 250 TB Disk, 750 VCPU ve 1500 GB RAM'dir. İlerleyen zamanlarda konu hakkında tasarımsal olarak seçilen model gibisinden bilgiler vermeye çalışacağım. Kullanılan her…