2013 yılında HP tarafından geliştirilen OneView veri merkezinde ki kaynakları kolay bir şekilde yönetebilmek için tasarlanmış bir yazılımdır.HP OneView, kullanışlı arayüzü ve standart işlemleri basitleştiren otomatik zeka özelliği ile BT yöneticilerinin üretkenliğini artırıyor ve veri merkezlerinde en yaygın kullanılan temel işlemleri hızlandırıyor. İnternette yer alan haberlere göre, 30 farklı veri merkezinden elde edilen veriler kullanılıp ve bu merkezleri işleten 150 sektör lideri müşteri ile işbirliği yapılarak ortaya bir ürünün kendisidir OneView. Aynı şekilde yapılan başka bir araştırma ise, HP OneView organizasyonların HP altyapısını daha hızlı kurarak yönetmesini, böylece toplam sahip olma maliyetinin (TCO) yüzde 42’ye kadar azaltmasını, yatırım getirisini ise yüzde 220 oranında artırmasını sağladığına yöneliktir.

OneView ile alakalı yazacak çok şey var aslında ancak başka yazılarda detaylandıracağız. Bu makalede ki konumuz, HP OneView LDAP authentication yapılması olacaktır.

Kurulum sırasında gelen local hesap ile oturum açıp, Users and Groups menüsüne gidiyoruz.

Add group menüsünden Directory bilgilerini girebileceğiniz menü gelmektedir.

Add Directory penceresinde aşağıdaki değerleri girebilirsiniz.

Directory = Domain İsmi

Directory type = Active Directory

Base DN = Domain Distinguished Name

Add directory server penceresinde LDAP over SSL bilgilerini girmelisiniz.

Domain Administrator veya yetkili bir hesap bilgilerini yazarak yapılan işlemlerin doğrulanması gerekmektedir.

Dashboard’da yapılan işlemlerin detayı mevcut.

Active Directory tarafında oluşturduğunuz grubu ekleyebilirsiniz. Dolayısıyla hangi kullanıcı bu gruba üye ise OneView üzerinde oturum açabilir.

Son olarak ilgili gruba üye olan bir kullanıcı hesabı ile OneView’da oturum açmayı deneyebilirsiniz.

 

Close